fbpx

De 4 voordelen van een boekhouder

Bij ondernemen komt veel kijken. Het beperkt zich helaas niet tot het uitbouwen van je zaak en het werven van klanten. Ook facturen opstellen, betalingen innen & belastingen aangeven behoort nu eenmaal tot het takenpakket van een ondernemer. 

Voor heel wat ondernemers is deze financiële administratie soms een uitdaging. Enerzijds, omdat het tijdrovend is. Anderzijds is een juiste boekhouding – waarin geen gegevens missen – van groot belang. Komt de fiscus op bezoek, dan wilt deze een kant-en-klare rapportage die klopt.

Omwille van die reden kiezen heel wat ondernemers ervoor om zich te laten bijstaan door een professionele boekhouder. Echter, welke voordelen brengt dat nu met zich mee? Dat lees je in dit artikel. 

Je bespaart er een hoop tijd mee

Door je boekhouding uit te besteden aan een professional, win je heel wat tijd. Logisch! Je cijfers, rekeningen en facturen invoeren,  veranderingen in de wetgeving opvolgen en jezelf opleiden tot doe-het-zelfboekhouder zijn allemaal tijdrovende bezigheden.

De tijd die je normaal gezien in jouw boekhouding zou steken, kan je nu effectief besteden aan het runnen van je bedrijf. Kortom, een boekhouder zorgt ervoor dat jij je als ondernemer kan focussen op wat écht belangrijk is. 

Je verkleint de kans op fouten in je boekhouding 

Een basisboekhouding voeren is in principe niet zo heel erg moeilijk en je kan het prima aanleren. Als beginnend zelfstandig ondernemer lijkt het daarom vaak een goed idee om je boekhouding zelf te doen. Zit je met een complexe boekhouding, dan is dit al minder vanzelfsprekend. 

Bovendien is zelf aan de slag gaan niet zonder risico en kan er hierbij veel fout gaan. Voor je boekhouding geldt namelijk dat alles exact moet kloppen. Kleine fouten kunnen dan ook een grote impact hebben. Nochtans is fouten maken menselijk.

boekhouden cijfers

 Een factuur die je bent vergeten inboeken, een verkeerd btw-tarief of een restaurantbonnetje dat geen beroepskost was: allemaal zaken waarbij je je kan vergissen. En dat wil je uiteraard vermijden, want een kleine fout kan je bedrijf een fikse boete opleveren. 

Uiteraard zijn boekhouders ook maar mensen, maar dankzij hun jarenlange ervaring is de kans op fouten aanzienlijk kleiner. Bovendien zijn boekhouders altijd mee met de actuele wet- en regelgeving. Hiermee voorkom je dat je niet in orde bent met je administratie. 

Je profiteert van fiscaal advies

Een boekhouder is er niet alleen om het cijferwerk van je over te nemen, maar kan je ook helpen met het nemen van beslissingen waar jij misschien wat minder ervaring mee hebt. Denk hierbij aan het invullen van je belastingaangifte of het bepalen van je bedrijfsstructuur bijvoorbeeld. 

Met de hulp van een professionele boekhouder voorkom je dat je fiscale opportuniteiten laat liggen. Daarmee kan je in de eerste plaats veel geld besparen. Daarnaast zorgt een dergelijke fiscale ondersteuning ervoor dat je slimme bedrijfskeuzes kan maken. 

Misschien biedt een andere bedrijfsstructuur jou wel veel meer voordelen? Of misschien is het aanleggen van een liquidatiereserve wel voordelig voor jouw bedrijf? Met het gedegen advies van jouw boekhouder ben je altijd zeker van de juiste keuzes. 

Je hebt geen kopzorgen meer

Je bent misschien niet verplicht om een boekhouder onder de arm te nemen, maar je bent wél verplicht om een boekhouding te voeren die voldoet aan de wetgeving. Zonder fouten of vergissingen. Dat zorgt vaak voor heel wat kopzorgen, want wanneer je boekhouding niet klopt, dan riskeer je een stevige boete. 

boekhouding zelf doen

Besteed je jouw boekhouding uit, dan hoef je hier niet meer van wakker te liggen. Je boekhouder behoudt voor jou het overzicht en zorgt ervoor dat alles volgens de regels ingevoerd is. Je kan dus alles loslaten en dat geeft je ongetwijfeld een hoop meer rust. 

Besluit

Kortom, een boekhouder onder de arm nemen heeft dus een tal van voordelen. Het geeft je een zekere gemoedsrust en zorgt er bovendien voor dat jij je terug kan bezighouden met wat echt telt: jouw bedrijf! Benieuwd welke meerwaarde de boekhouders van Cijferbazen jou kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen!

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp